Васић: Спортски новинари често не доживе пензију

„Немојте да пијете и пушите ако желите да доживите пензију“- Спортски начин живота треба да воде и новинари који о спорту пишу јер је то изузетно стресан посао, упозорио је студенте новинар у пензији Бранимир Васић на трибини „Новинарство: индивидуални или екипни спорт?“.

Новинарство је екипни спорт који играју добри појединци крајњи је закључак трибине која је одржана на Факултету политичких наука у организацији портала „Спортиндекс“ и Уније студентских гласила Србије у сарадњи са часописом „Политиколог“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„За нас је спортско новинарство препуно интелектуалаца и људи правих вредности, сматрам да је неправедно стављати га иза политичког и других врта новинарства.“- Ненад Ружић је пожелео добродошлицу гостима и Упознао их са радом свог студентског портала који је основао како би студенти које занима спортско новинарство могли стекну потребну праксу. Спортиндекс има своје три емисије, две телевизијске и једну радијску, покрива и све новинарске жанрове.

Панелисти: Нина Колунџија (Б92), Предраг Сарић (Спортски Журнал) и Дејан Станковић (Mozzart Sport) говорили су о свом новинарском раду и искуству које се стиче, поделили су са студентима новинарства и понеку тајну и дали много корисних савета.

„Суштински савет је да завршите факултет и имате папир. Он вам ништа не гарантује, али је предуслов да идете даље.“- Поручио је Предраг Сарић као искусни новинар који није завршио факултет јер је „заражен новинарским вирусом“ него што је положио све испите. Додао је и како сваки новинар треба да прати Шотру, Васића, да достигне неког са телевизије и да у томе нађе мотив такмичења, како би он рекао: „ Да вас упамте по ономе што сте урадили.“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„ Почела сам са радом на сајту, то ми је и било најлакше. Нина Колунџија нас је упознала са својим почецима у спортском новинарству и додала: „ Код нас је спортска редакција мања, па си онда сам свој уредник.“

„ Да би дошао до изражаја квалитет прво мораш поставити темељ. Телефон увек мора биити пун, јер ако добијете информацију у 23:30 часова она већ до 12 мора стићи до редакције, иначе постаје бајата вест.“- Додао је Сарић као нужност која каратерише доброг новинара.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На завршетку расправе организатор Ненад Ружић уручио је захвалнице за допринос спортском новинарству испред портала „Спостиндекс“ Бранимиру Васићу, Предрагу Сарићу и Владимиру Новаковићу.

Аутор: Слађана Недељковић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s