Завршен семинар „PR Days 2015“ на Факултету политичких наука

Сертификати за учешће на семинару „PR Days 2015“ уручени су  последњег дана овог тродневног семинара који седам година за редом организује „PR Team“ под покровитељством Факултета политичких наука,  Амбасаде С АД и фондације „Konrad Adеnauer“.

За ова три дана, на семинару учествовало је једанаест  престижних предавача из области маркетинга, новинарства и политике, као и експерти у области комуникационих наука .  Предавачи  су учеснике  упознали  са начином функционисања медија, и скренули пажњу на будуће токове комуникација.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Семинар је испунио сва моја очекивања. Похвалила бих пре свега изузетан избор предавача, као и професионалност  и одличну организацију PR  тима ФПН-а. Предавања су веома корисна и са семинара одлазим пуна позитивних утисака, корисних и занимљивих информација и волела бих да учествујем и наредних година“- Коментарише учесница Милена Цакић, студенткиња права из Ниша.

Међу предавачима се нарочито истичу Татјана Војтеховски, која своје динамично предавање почиње речима „Моје образовање говори о шизофренији моје личности“. Војтеховски нарочито скреће пажњу учесницима у преговорима не треба надговорити саговорника, него га пажљиво слушати и ставити му до знања да су агент и клијент саборци, а не противници и да се једино тако може доћи до сарадње на обострано задовољство.

„Ја се мислим како сам ја баш једна осећајна жена“- коментарише Војтеховски тврдњу да успешни људи немају осећања.

„Пратите тренутак, није новац једина инвестиција“- саветовао је Игор Божић извришни продуцент N1 на почетном предавању  и додао да му  у раду новац није био једини приоритет, већ је много битније било са ким ради, инвестирао је у своје знање и постао један од водећих стручњака за медије. Он је истакао да живимо у времену друштвених мрежа Фејсбука и Твитера.  Друштвене мреже су значајни медиј за пренос информација, помоћу њих можемо селектовати  вести које желимо да добијемо и  прочитамо.   „Ви на друштвеним мрежама, можете објавити само оно што сте спремни да изговорите у програму“.

„Двоугао“ новинарство и ПР маркетинг из угла Даница Вученић  бивше новинарке и  Јелене Ковачевић, експерта за ПР. Оне су на овом предавању указале на мане и предности својих професија и на тај начин помогле учесницима семинара да се усмере на професију која им више одговара.
Оно што је из њиховог угла заједничко обема професијама, је да их морате радити из љубави, да су јако стресне и оно на шта морате бити спремни је да „заборавите на радно време од осам сати“
Сагласне су у мишљењу „ПР није коктел занимање у коме су се удомили сви они који нису били довољно добри да би били новинари“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Семинар је био јако користан, на њему су били јако добри предавачи“- задовољно коментарише Орданчо  Митрев  из Македоније, студент на постдипломским студијама Менаџмента у јавном сектору.
Борислав Миљановић оснивач и директор „Represent Communacations“ истакао је да будућност медија у контент маркетингу.  „Суштина је у поштовању и бризи према клијентима “ која лежи баш у том виду маркетинга.
Садржај који је потребан за успех контент маркетинга  „добар комуникацијски садржај, пласиран у правом тренутку“

Последње предавање одржали су порфесор Владимир Павићевић  опозициони члан парламента,  Вукосава Црњански и Сузана Трнинић ауторка и водитељка емисије „Кажипрст“. Предавање је одржано у виду панел дискусије на тему „Представа за јавност“, где су истакли да „Скупштина није  и не смела бити, представа за јавност“ и да је политичко уређење наше државе „далеко од савремене и конситуционализоване демократије“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Добро је што PR дани имају подршку факултета. Знања која се добију на овом семинару, могу много да нам значе, поготову студентима политичких наука  који ће се бавати неким јавним послом. Што се тиче предавача, јак утисак  на мене је оставила Тања Војтеховски. То је особа која константно држи пажњу и од које можете много тога паметног да научите. Када су предавања у питању, највише пажње ми је привука данашња панел дискусија- представа за јавност. Само ми је жао, што у њој није учествовао нико од представника владајуће коалицијеВидело се да је то најзанимљивија тема“.- Изјавио је Добрица Бајић, студент ФПН

Аутор: Љиљана Танкосић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s