„Хуманијадом смо инспирисали младе на сличне пројекте“

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Jедан од оснивача удружења „Хуманијада“, студент прве године Факултета политичких наука, Ђорђе Маринковић говори за наш часопис о оснивању Хуманијаде, пројекту који ће се одржати седмог маја на Калемегдану, циљевима, плановима и наредним акцијама удружења.

Како је настала идеја за оснивање удружења као што је Хуманијада?

Идеја се родила између нас седморо, тада бруцоша Универзитета у Београду, желели смо да подстакнемо младе да се активирају и да сакупе новац за оне којима је то најпотребније. Оно што је нама посебно драго је да смо подстрекли и друге да организују сличне догађаје. Наша глава идеја је да се помогне пре свега младима и да покажемо да се уз  мало труда, времена, кроз добру забаву може постићи нешто јако добро.

Да ли постоје слична удружења у земљама у окружењу?

Има их доста заправо, мада оваквих акција и удружења никад није доста, али судећи по броју мејлова које смо добили као и позивима на сарадњу можемо рећи да је број оваквих удружења прилично добар.

Јесу ли нека од тих удружења била инспирација за Ваше удружење?

Хуманијада је јединствено удружење, мада нас многи упоређују са Гимназијадом, али ми смо јединствени по томе што окупљамо људе који су различитог животног доба, не само средњошколце.

Какве реакције јавности сте очекивали?

Ми смо јако задовољни свим реакцијама, боље су од очекиваних будући да нам се сваког дана јављају средњошколци, али и студенти који желе да учествју у нашим пројектима било кроз волонтирање, или на било који други начин. Оно што нам импонује је и велики број спонзора који жели да подржи нашу акцију, као и велики број медија који су заинтересовани за оно што радимо, а посебно велики број познатих личности које ће учествовати у пројекту.

Како је одреаговала градска власт на Ваш пројекат?

Нисмо желели да се везујемо за политичаре, све што смо добили за овај пројекат је од наших  спонзора.

Шта можемо да очекујемо од Вашег удружења у наредном периоду?

У наредном периоду на неколико факултета Универзитета у Београду, Факлутету политичких наука, Високој школи електротехнике, Учитељском факултету и Факултету организационих наука одржаће се „Ноћ Хуманијаде“ где ће  заинтересовани моћи да учествују у различитим акцијама, попут певања караока, на изложбама, или пројекцији филмова. Биће јако заниљиво, учесници ће се такмичити и добијати награде. Цене улазница ће бити 200 динара. „Ноћ Хуманијаде“ је увод у оно што ће се десити седмог маја на Калемегдану кад ће се одиграти одбојкашке и кошаркашке утакмице, а за оне које не учествују у овом спортском делу биће организован пропратни садржај. Пропратни садржај није још дефинисан у потпуности, али углавном ће га чинити утакмице познатих личности и слично. Очекујемо од 500 до 700 људи, док ће бити од 300 до 400 учесника, а сав приход ће отићи фондацији „Подржи живот“, Сергеја Трифуновића, док ће од пројеката након седмог маја новац ићи на наш рачун, па у различите фондове, у зависности од приоритета, али ми ћемо све акције  и пројекте унапред објављивати.

Који је циљ удржења Хуманијада ?

У неку руку наш циљ је остварен зато што видимо да много људи прича о Хуманијади, инспирисали смо младе за сличне пројекте, али наш циљ је пре свега да врхунац овог пролећа буде на Калемегдану, да тај пројекат буде нешто о чему ће људи причати и шта ће памтити и што ће их натерати да организују и учествују у сличним акцијама.

 

Аутор: Александра Милутиновић

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s