Фестивал фотографије „Визуализатор“ 2016

Четврти по реду фестивал фотографије „Визуализатор“ ове године организује се на више од 10 локација у Београду, од 16. до 25. новембра.

Посетиоци фестивала ће имати прилику да поред изложби на којима гостују бројни домаћи и страни стручњаци из области фотографије и фото журнализма, учествују и на интерактивним радионицама и трибинама које прате ове изложбе. „Посетиоци на радионицама могу да науче озбиљно знање из фотографије, а на трибинама које се организују у оквиру фестивала могу да анализирају савремено стање у фотографији и добију одговоре на интригантна питања која су везана за саму фотографију у разговору са стручњацима“, каже главни организатор „Визуализатора“ Звездан Манчић.

Фестивал отвара Scott Brauer, један од најзначајнијих фотографа данашњице, изложбом „This Is The Worst Party I’ve Ever Been To“ у Установи културе „Пароброд“ 16. новембра у 19 часова. Изложбом која се бави актуелном темом америчких председничких избора Скот Брауер нам специфичним концептуалним приступом открива баналност и право лице политичких кампања.

Пред свечано отварање, у 17 часова биће одржана трибина по називом „У кревету са фотографијом“ на којој ће говорити Скот Брауер, инострани гости фестивала и представници домаћих фотографских организација. Ова трибина је посебно занимљива за студенте новинарства Факултета политичких наука и младе људе који се баве фотографијом, због разговора о етици у фото журнализму и примени етичких кодекса у овом области.

Током фестивала биће представљена и млађа генерација фотографа која је окупљена у фотографском колективу „Инверт“. Њихову изложбу можете пратити 21. новембра у Установи културе Палилула у 19 часова и на истом месту у 17 часова учествовати на радионици која предстоји изложби.

„Визуализаро ће обухватити и изложбе Фотодокса, Лорента Зиглера из Аустрије, Тобијаса Фалдта и Клер Калстром из Шведске, Холанђанина Криса Ријксена и домаће фотографе из колектива Инверт и Милана Живковића.

Последњег дана фестивала, за затварање 24. новембра у 19 часова, биће одржана изложба Прес Фото Србија током које ће бити додељиване награде победнику конкурса за најбољу медијску фотографију у Србији.

 

Аутори текста:

Сандра Јовићевић

Селена Филиповић

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s